NB: bouwdossiers jonger dan 20 jaar zijn nog niet overgedragen aan het gemeentearchief. Deze dossiers liggen nog bij de gemeente en zijn dan ook daar in te zien.

Aangevraagde stukken kunnen in de studiezaal geraadpleegd worden. De stukken kunt u tot 17:00 uur inzien; ze worden echter tot 16:30 uur voor u van achter gehaald. De studiezaal is drie dagen per week open: dinsdag, donderdag en vrijdag. Het archiefdepot (Gouwedepot), waar de archieven veilig zijn opgeborgen, bevindt zich echter op een andere locatie. Drie keer per week worden er daarom stukken vervoerd van het depot naar de studiezaal. Wanneer de archiefstukken aankomen in de studiezaal van het gemeentearchief zal een medewerker contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Het gemeentearchief is bezig het aanvraagproces te digitaliseren, zodat u zelf de archiefstukken direct online via onze website kunt aanvragen. De knop voor het direct online aanvragen ontbreekt daarom nog. Als de exacte datum bekend is waarop direct online aanvragen mogelijk wordt, informeren wij u daarover via onze website. Tot die tijd vraagt u stukken aan a) via e-mail (werkt sneller als u meer stukken wilt aanvragen) of b) via het reactieformulier (handig als u niet zoveel aan te vragen hebt).

a) U kunt een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


In deze e-mail vermeldt u het toegangsnummer, de titel van het archief, het inventarisnummer en uw telefoonnummer (zei voorbeeld hieronder)

 

Voorbeeld voor archiefstukken

 

Voorbeeld voor bouwdossier

 

b) Als u ervoor kiest om het reactieformulier te gebruiken voor de aanvrage van een archiefstuk dan klikt u op het envelopje (zie IV in de afbeelding hierboven). Het reactieformulier verschijnt. Handig is dat het toegangsnummer, de titel van het archief en het inventarisnummer al vermeld staan. U vult zelf nog uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en een opmerking in (is verplicht) en klikt op verzenden. Die opmerking invullen is verplicht omdat het eigenlijk een reactieformulier is dat nu voor een aanvrage wordt gebruikt. NB voor de aanvrage van meerdere stukken dient u opnieuw formulieren in te vullen. Deze procedure kan dus omslachtig zijn.