NB: bouwdossiers jonger dan 20 jaar zijn nog niet overgedragen aan het gemeentearchief. Deze dossiers liggen nog bij de gemeente en zijn dan ook daar in te zien.

1. Voor de aanvrage ter inzage van een bouwdossier (met daarin onder meer stukken als de bouwvergunning en bouwtekeningen), klikt u op de hoofdpagina op het Bouwdossiers-icoon.

 

 

 

2. Een nieuw venster opent met de collectie bouw- en hinderwetvergunningen. Een paar mogelijkheden: U kunt bijvoorbeeld de volgorde van de resultaten sorteren (II). Of U kunt kiezen voor een aflopende of oplopende sortering. Daarnaast kunt u de resultaten verfijnen aan de hand van een aantal filters (III), zoals plaats en architect. U kunt vervolgens door de resultaten bladeren door de paginaknoppen (IV) te gebruiken. In ons voorbeeld gaat u een bouwdossier zoeken. Stel, u wilt een huis kopen en u wilt weten of er bouwtekeningen beschikbaar zijn van dat huis. U heeft niet veel gegevens, maar wel een adres. U klikt op de driehoekjes naast het zoekvak (VI).

 

 

 

3. Het zoekmenu opent. Stel u zoekt bouwtekeningen voor de Haringvliet 140 te Alphen aan den Rijn. Bij Plaats (VII) typt u Alphen aan den Rijn in, bij Straatnaam (VIII) typt u dan Haringvliet in, en bij Nummer (IX) voert u het huisnummer in. Vervolgens klikt op Zoek (X).

 

NB Als u meer gegevens weet, bijvoorbeeld de naam van de architect of het kadastraal nummer dan kunt u deze uiteraard ook invoeren.

 

 

4. Een nieuw venster opent met de treffers voor uw zoekterm, Indien gewenst kunt u de resultaten verder verfijnen aan de hand van filters (XII). Daarnaast kunt u ook de sortering van de resultaten aanpassen. Hier is de lijst klein en zijn deze zaken niet van belang, maar het kan handig zijn als de lijst resultaten groot is. Nu heeft u in principe voldoende informatie om een bouwdossiers aan te vragen. Hiervoor heeft u de volgende gegevens nodig: Toegangsnummer, archieftitel en inventarisnummer.