1. Op de hoofdpagina (Home) klikt u op het icoon voor personen (I)

 

 

2. Een nieuw venster opent. Hier heeft u de mogelijkheid om in verschillende archieven, te weten DTB, Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister, op personen te zoeken. Om het zoekmenu te openen klikt u op het driehoekje naast het zoekvak (II).

 

 

3. Het zoekmenu opent. Hier kunt op verschillende manieren zoeken, bijvoorbeeld op achternaam, voornaam, periode en bron of een combinatie hiervan. We nemen als voorbeeld Cornelia Vink. We weten niet zo veel maar willen kijken wat er over haar te vinden is. U vult de voor- en achternaam (III en IV) in en klikt op Zoek.

NB Het is overigens ook mogelijk om naar meerdere personen tegelijkertijd te zoeken. Om de gegevens van nog een persoon in te vullen klikt op het plus-teken naast Persoon (V) in het zoekmenu.

 

 

4. De resultaten voor uw zoekactie worden getoond. Om het resultaat verder te verfijnen kunt u gebruik maken van de filters aan de rechterkant van het scherm. U kunt filteren op bron, de rol van de persoon (bijvoorbeeld kind op een geboorteakte). Stel u wilt in dit voorbeeld meer weten over de geboorte van Cornelia Vink. Daarvoor klikt u op Geboorteakte (VI) onder Bron.

 

 

5. U zit het gefilterde resultaat voor Cornelia Vink. Aan de rechterkant van het scherm ziet u het filter dat aan staat. In dit geval Geboorteakte (VII). u kunt dit filter eventueel uitzetten door op het kruisje in het rode vierkantje te klikken. Om het voorbeeld verder te volgen klikt u vervolgens op Kind onder Rol (VIII).

 

 

6. Het resultaat van beide filters (IX) wordt getoond. Voor meer details over de resultaten klikt op een een van de resultaten (in het voorbeeld de bovenste)

 

7. Een detailscherm opent met gedetailleerde gegevens van het geselecteerde resultaat.