U kunt van archiefstukken scans laten maken. De scans worden altijd door een studiezaalmedewerker gemaakt. 

  • Het is toegestaan om in de studiezaal (zonder flits) zelf foto's van archiefstukken te maken. Zie hiervoor ons bezoekersreglement.
  • Voor het maken van scans worden kosten gerekend (zie het tarievenoverzicht). 

In veel gevallen zult u eerst archiefstukken moeten raadplegen alvorens u weet van welke stukken u een scan wilt. Als u exact weet wat u nodig heeft, bijvoorbeeld een specifieke geboorteakte, dan kunt u ook een bestelling per mail doen. Stuur daarvoor een e-mail met daarin het toegangsnummer en het inventarisnummer, alsmede de naam van de persoon en een datum (van geboorte, overlijden, etc.). In principe doet het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn geen uitgebreid archiefonderzoek in opdracht. Voor inlichtingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Als we voor de beantwoording van uw vraag in enige mate onderzoek moeten verrichten dan zijn daar kosten aan verbonden (zie tarieven).

 

Bouwtekeningen

Omdat de inhoud van bouwdossiers nogal uiteen kan lopen, kunnen scans van bouwtekeningen uit de bouwdossiers niet telefonisch of schriftelijk worden besteld. Het is voor u en voor ons makkelijker als u zelf de inhoud van het dossier komt bekijken en aangeeft van welke tekeningen u scans nodig heeft. In de studiezaal geeft u bij de studiezaalmedewerker aan van welke tekeningen u een scan wilt. De tekeningen worden zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen drie werkdagen, via WeTransfer verzonden.