Wat ga je doen?

• Je zet de digitale dienstverlening op voor het gemeentearchief.

• Je ontwikkelt en onderhoudt een educatieprogramma.

• Je ontwikkelt en onderhoudt een vrijwilligersprogramma (m.b.t. door vrijwilligers te verrichten werkzaamheden).

• Je initieert en leidt educatieprojecten. Dat doe je vaak in samenwerking met partners in het archiefnetwerk.

• Je organiseert cursussen en lezingen waarbij je gebruik maakt van de collecties van het gemeentearchief. Je bent ook prima in staat zelf een cursus of lezing te geven.

• Je coördineert de vrijwilligers(activiteiten).

• Je adviseert de teamleider over (nieuwe) samenwerkingsverbanden met externe partners op het gebied van (erfgoed)educatie en dienstverlening.

• Je handelt informatieverzoeken van gebruikers af.

• Je informeert het publiek via digitale kanalen (website, social media, fora) over activiteiten van en ontwikkelingen bij het gemeentearchief.

• Je bent een aanspreekpunt voor onze partners in het archiefnetwerk.

Wie ben je?

Voor jou is het archief niet een gebouw, maar een netwerk. Daar beweeg jij je met groot gemak in en je weet op creatieve en enthousiaste wijze onze collecties zichtbaar te maken voor een breed publiek. Je bent innovatief en ziet altijd kansen om de collecties van het archief in te zetten om het verhaal van Alphen aan den Rijn te vertellen en verspreiden. Je hebt hart voor lokale geschiedenis en passie om kennis te delen en verbinden. Als communicatieve netwerker benut je daarbij de mogelijkheden van social media optimaal, maar je begrijpt ook heel goed dat kennis en dienstverlening niet volledig te digitaliseren zijn. Kortom, je hebt oog voor de mens.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een cultuurhistorische opleiding. Kennis van archieven en archiveren werkt in je voordeel, maar als zelfstandige, snel lerende coördinator verwachten we dat je de benodigde kennis snel eigen kunt maken. Bij voorkeur heb je ervaring in het (basis)onderwijs, maar je hebt in ieder geval aantoonbaar sterke didactische vaardigheden.

Wie zijn wij?

Het gemeentearchief Alphen aan Rijn is op 1 januari 2017 opgericht. Wij zorgen voor het toezicht, beheer en behoud van de archieven van de stad, dorpen en kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is onze missie om de archieven onder het beheer van het gemeentearchief op een publieksgerichte manier beschikbaar te stellen aan een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de gemeente Alphen aan den Rijn. Samen met anderen vertellen we het verhaal van de stad, de dorpen en kernen waardoor bewoners zich verbonden voelen met het gebied waar ze wonen. Onze dienstverlening is professioneel, open, behulpzaam en gericht op participatie en samenwerking. Het gemeentearchief wil, samen met partners, een platform zijn waar we kennis en informatie over het verleden van Alphen aan den Rijn delen en verbinden.

Wat bieden wij?

De functie is gewaardeerd in schaal 9, maximaal € 3805 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft de HR21 normfunctie medewerkers Gegevens II.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Tom Kuipers, Teamleider Gemeentearchief, bereikbaar op telefoonnummer: 06-46973102.

Interesse?

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie (CV en motivatie) online via Werken in het Westen.
Solliciteren kan tot en met 30 januari 2018 o.v.v. vacaturenummer I&A 17-76.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure