Wist u dat onze archiefstukken tegenwoordig niet meer op het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn te vinden zijn, maar op het Gouwedepot in Moordrecht?

Het Gouwedepot in Moordrecht herbergt tientallen kilometers aan boeken, kranten en gemeentelijke stukken. De stukken zijn hiernaartoe overgebracht vanwege de huidige klimaateisen die nodig zijn om oude papieren goed te bewaren. Het Gouwedepot voldoet aan al deze eisen.

Archiefstukken inzien is nog steeds mogelijk, echter moet u ze wel vantevoren aanvragen. Vervolgens worden er drie keer per week stukken vervoerd van het depot naar de studiezaal. Om ervoor te zorgen dat de archiefstukken op de door u gewenste dag aanwezig zijn in de studiezaal geldt het volgende schema:

• voor raadpleging op dinsdag dienen de stukken voor 13:00 op de maandag te zijn aangevraagd
  • voor raadpleging op de donderdag dienen stukken voor 13:00 op de woensdag te zijn aangevraagd
  • voor raadpleging op de vrijdag dienen de stukken voor 13:00 op de donderdag te zijn aangevraagd

Meer informatie over onze aanvraagprocedure kunt u hier vinden.