Elke week wordt aan de hand van een archiefstuk uit onze collectie een kort artikel gepubliceerd om te laten zien wat voor materiaal er in onze archieven te vinden is. Deze week gaan we naar Benthuizen voor de Jeugdvakantieweek.

Van 20 tot en met 23 augustus 1984 vond de derde Jeugdvakantieweek in Benthuizen plaats. De jeugdvakantieweek was een initiatief om kinderen die niet op vakantie konden een week lang een gratis vermakelijk programma aan te bieden. Het evenement vond plaats op de Ruige Speelhoek langs de Omleidingsweg. Hoogtepunten waren het hutten bouwen, de burgemeestersverkiezing en de overnachting in de zelfgebouwde hutten. Op de laatste dag werden de hutten onder toeziend oog van de brandweer afgebroken en in brand gestoken.

 Bij het gemeentearchief beheren we de archieven van de Jeugdvakantieweken Benthuizen van 1982 tot en met 1992. In het archief bevinden zich programma’s, correspondentie met de gemeente, deelnemerslijsten, krantenknipsels en materiaal dat de organisatie ter voorbereiding heeft gebruikt. Een klein archief van een evenement waar toch veel Benthuizenaren met veel plezier aan terug zullen denken.